Uw eigen buiten bosperceel

De Veluwe verveelt nooit. Niet voor wie de schoonheid heeft leren zien van de steeds veranderende kleurenpracht van de bomen, de rijkdom aan dieren, planten, paddestoelen… het telkens weer andere licht dat door de bomen valt. En over rijkdom gesproken: wie kan er nu zeggen dat hij een eigen bosperceel bezit?

U kunt het zeggen, als u eigenaar wordt van een boswoning op uw eigen bosperceel in Buitenplaats Sprielderbosch.

De stijl van de omgeving

We wilden zo dicht mogelijk bij de architectuur van vroeger blijven, maar met het comfort en de eisen, zoals de isolatie en constructieve berekeningen, van nu. We lieten zo veel mogelijk authentieke details terugkomen en hielden niet-authentieke details juist rank. Zie de detaillering van de dakkapellen of een rieten kap die zo min mogelijk ruimte van de constructie vergt. Om het oppervlak van de woning maximaal te behouden werd als toevoeging bij de woning, naast de aanwezige inpandige berging, ook een passende vrijstaande berging bedacht. Het entreegebouw is qua vorm geïnspireerd op de hooimijt, ook een vertrouwd beeld op de Veluwe.

Ook het terrein wordt onderdeel van het geheel. In de Veluwse bossen komen lichte glooiingen voor. Door deze glooiingen bewust toe te passen in het plan kunt u vanuit alle delen van de woning het maaiveld bereiken. Het totaalbeeld van het park ontwikkelde zich tot een verkaveling naar het model van een oud Veluws dorpje. In Nederland en ver daarbuiten zijn er weinig parken met de authenticiteit en vormgeving zoals Buitenplaats Sprielderbosch. We zijn als architectenbureau dan ook dankbaar voor deze unieke opdracht en trots op het resultaat.

Namens architectenbureauWillem Kort BNA, Zierikzee

Winterfair en Zandsculpturen

Wist u dat de Beeldentuin (zelfs beroemde) evenementen organiseert die duizenden bezoekers trekken uit heel Nederland, zoals de Winterfair in Charles Dickens stijl en het Zandsculpturenfestival?

Klimbos Veluwe

Op slechts 1 km afstand van Buitenplaats Sprielderbosch ligt het Klimbos van Garderen, een unieke en enerverende beleving voor jong en oud. Hoog tussen de bladeren van de bomen legt u zelf een route af! Na afloop kunt u nagenieten en vertellen over uw belevenissen onder het genot van een drankje of een ijsje. En buiten het winterseizoen zijn hier ook fietsen en zelfs steps te huur. Er is te veel te doen om allemaal op te noemen!
keyboard_arrow_up